Troll Funny

Funny Comics Troll Pictures Videos Images Epic

Suedia trece la programul de 6 ore de muncă pe zi

ACCIDENT MORTAL. Mașina oficială a lui Vladimir Putin, implicată într-un groaznic accident rutier - VIDEO
Fata s-a imbatat rau la propriul majorat, asa ca parintii au decis sa-i faca o surpriza ! Un tort pe masura !
   

Suedia va trece la programul de lucru de doar 6 ore pe zi. Trendul s-a extins de la un cămin de bătrâni la mai multe instituții din sectorul public și nu numai.

Angajatorii din Suedia, inclusiv azilurile, spitalele, centrele auto vor trece la un regim de muncă de șase ore. Suedia a modifica programul de muncă a angajajaților în scopul îmbunătățirii vieții private a oamenilor.

Multe companii mici spun că, deşi implică costuri mai mari, pe fondul necesităţii de a angaja mai mulţi oameni, reducerea zilei de lucru poate creşte productivitatea, diminuându-se în acelaşi timp rotaţia personalului, scrie b1.ro.

swedish6hour-header-720x380

„Munca a devenit un scop în sine. Productivitatea s-a dublat din anii ’70, astfel încât teoretic avem posibilitatea de a reduce ziua de lucru chiar şi la patru ore. Estimarea costurilor unor astfel de scheme este o sarcină dificilă”, afirmă Birgitta Olson, profesor la Universitatea Lund, scrie ZF.

Autoritățile din Suedia oferă angajațiilor mai multe facilități: program de lucru redus, vacanțe extinse și vârsta de pensionare micșorată.

Tara europeana care renunta la programul de lucru de 8 ore. Rezultatele surprinzatoare la care a ajuns o companie privata

In Aprilie 2014, conducatorii orasului Göteborg au anuntat ca toti angajatii de la stat vor lucra doar 6 ore pe zi, ca parte al unui experiment prin care sa se imbunatateasca viata oamenilor, sa se creasca productivitatea si, intr-un final, sa se taie din costurile lunare.

Dupa un an, s-a dovedit ca initiativa a fost un succes. La un azil de batrani, femeile care lucrau ca ingrijitoare sufereau de depresie si de extenuare.

Dupa ce li s-au micsorat orele de lucru, iar politicienii au angajat oameni in plus care sa le ajute, acestea au devenit mai energice, mai putin stresate si mai linistite, lucru care este benefic si pentru batranii din azil.

Cum a aparut programul de munca de 8 ore?

Cei mai multi dintre noi muncim minimum 8 ore fara sa ne intrebam cand si cum a fost ales acest program de lucru. Secretul sta in revolutia industriala din secolul XVIII, cand fabricile incercau sa isi maximizeze capacitatile de fabricare la 24 ore, timp de 7 zile. Normal, pentru ca asta sa se intampla, oamenii erau nevoiti sa munceasca mai mult. De fapt, angajatii ajungeau si la 15-16 ore de munca pe zi, scriu cei de la Huffington Post.

somn

„Ziua lucrătoare de opt ore nu este atât de eficient pe cât s-ar părea”, declară Linus Feldt, conducătorul companie.

 

Comments

comments

ACCIDENT MORTAL. Mașina oficială a lui Vladimir Putin, implicată într-un groaznic accident rutier - VIDEO
Fata s-a imbatat rau la propriul majorat, asa ca parintii au decis sa-i faca o surpriza ! Un tort pe masura !
Loading...

Comments are closed.