Troll Funny

Funny Comics Troll Pictures Videos Images Epic

”Priviți cât de VERDE e AUSTRIA!” – VIDEO

Așa arată femeile care nu s-au spălat niciodată! VIDEO
Marian Godină, în conflict pe plajă. Ce l-a determinat să ia atitudine !
   

Un român, originar din Hațeg, a realizat un scurt film în care prezintă o situație scandaloasă: exporturile de lemne din România în Austria.

pad

”Priviti cât de verde este în Austria. Priviți cât de intacte sunt pădurile acolo. În tot acest timp, Romania trimite mii de tone lunar in Austria, lemn brut…pentru foc și pentru mobilă…După ce ne vom toca toate pădurile, vom ajunge să importăm și apă potabilă, din Austria evident ! ROMÂNIA TREZESTE-TE ! Vă rugăm share !”, este mesajul românului din Hațeg.

Doar în ultimii 11 ani, peste 32,66 milioane de tone de lemn, de la rumeguş, butuci, vreascuri sau placaje şi până la lână de lemn, foi de furnir şi alte produse fabricate din lemn au luat calea exportului, potrivit datelor furnizate la Institutul Naţional de Statistică (INS).


Schweighofer, Kronospan şi Egger, companii austriece de prelucrare a lemnului, au o cifră de afaceri cumulată de 1 miliarde euro, din vânzarea de cherestea şi alte produse din lemn, din care mai bine de jumătate merge la export.

Cât de importantă este România pentru firmele austriece este suficient să fie spus că Schweighofer operează la Comă­neşti cea mai mare fabrică de plăci de lemn în panel din lume. Materia primă provine în proporţie de 75% din surse proprii, po­trivit paginii de internet a companei, probabil de la fabricile de cherestea pe care le deţine în Sebeş şi Rădăuţi.

În România, cea mai mare firmă de procesare a lemnului, Schweighofer, a ajuns să aibă afaceri mai mari decât Romsilva, regia de stat care îi furnizeazã materia primă.

Din businessul cu pădurile României se „înfruptă“ peste 11.300 de companii, iar la capătul lanţului trofic se află companii străine. Trei firme austriece, Holzindustrie Schweighofer, Kronspan şi Egger, sunt ju­că­torii dominanţi, cei mai mari consumatori de lemn. Nu taie, doar consumă.

Schweighofer, cea mai mare, a avut un profit de aproape 100 de milioane de euro în 2013, anul celor mai recente date oferite de Ministerul Finanşelor, la afaceri de 470 milioane de euro. Echipa de trei austriacă face în total afaceri de un miliard de euro.

Săracă țară bogată! 5 miliarde de euro este valoarea lemnului furat în ultimii 10 ani!

Conform datelor de la Institutul Național de Statistică, în 2012 au fost exploatate legal aproape 17 milioane de metri cubi, iar în 2013 – aproape 16,8 milioane de metri cubi.

Cât de importantă este România pentru firmele austriece este suficient să fie spus că Schweighofer operează la Comă­neşti cea mai mare fabrică de plăci de lemn în panel din lume. Materia primă provine în proporţie de 75% din surse proprii, po­trivit paginii de internet a companei, probabil de la fabricile de cherestea pe care le deţine în Sebeş şi Rădăuţi.

4padure-og

Su­prafaţa de pădure tăiată la ras (adică supra­faţa de pe care s-a recoltat în tota­litate masa lemnoasă) între 2007 şi 2013 este mai mare decât suprafaţa Bu­cureş­tiu­lui.

paduri

4-exploatare

În România se micșorează bucățică cu bucățică una din cele mai frumoase zone împădurite din Europa, cea a Carpaților.

4-bani

”În România se fură 18 milioane de metri cubi de lemn pe an. De 6 ori cât Piramida lui Keops”

În arcul Carpaților se află cea mai mare zonă împădurită, compactă, din Europa Centrală. Aproximativ o treime din suprafața României – 6,6 milioane de hectare – e acoperită de pădure, pădure pe care românii o văd zilnic „sângerând“ : un studiu al organizației Greenpeace arată ca dispar suprafețe cât trei terenuri de fotbal de pădure pe oră.

Defrișarea pădurilor, mai arată studiul Greenpeace, s-a accelerat dramatic între 2000 și 2011, adică în perioada în care firmele austriece Egger, Kronospan și Schweighofer s-au instalat în România și în scurt timp au ocupat piața. Nicio firmă însă nu crescut atât de mult ca Schweighofer: 465 milioane de euro câștig brut în 2013, din care 96,5 milioane câștig net.

Ultimele păduri virgine din Europa sunt defrișate ilegal pentru a fi arse în Austria .

În 2015 s-au ”ras” peste 18 milioane de metri cubi de lemn, cu aproape 250.000 mc mai mult decât în 2014.

România a exportat aproape 14 milioane de metri cubi de cherestea de răşinoase, între anii 2010 şi 2015. Pentru această cantitate a fost nevoie de 18,64 milioane de metri cubi de lemn brut, proaspăt tăiat, iar pentru a recupera pierderea de lemn România va trebui să replanteze peste 62.100 de hectare de pădure. Specialiştii ne spun că pentru a tăia un brad este nevoie de aproape două minute, dacă e vorba despre un tăietor cu experienţă, însă pentru ca un brad să ajungă la maturitate trebuie să treacă de la 60 până la 80 de ani.

Sursa : http://www.zf.ro/

Comments

comments

Așa arată femeile care nu s-au spălat niciodată! VIDEO
Marian Godină, în conflict pe plajă. Ce l-a determinat să ia atitudine !
Loading...

Comments are closed.