Troll Funny

Funny Comics Troll Pictures Videos Images Epic

Motive pentru care te trezești noaptea

Cel mai dur atac la adresa Adelinei Pestrițu. „Făcea amor pe 4-5000 de euro”
A NASCUT 11 copii desi are doar 32 de ani. Acum e din nou INSARCINATA, dar e DISPERATA. Nu si-a inchipuit ca va pati asta!
   

Un somn liniștit este necesar pentru o stare de bine, însă se întâmplă deseori să te trezești în toiul nopții și să nu mai poți să adormi. Vezi de ce se întâmplă asta și cum poți remedia problema.

Cei mai mulți oameni se trezesc în jurul orei 4 dimineața, din cauza coșmarurilor sau a stresului. În timpul nopții, organismul are de îndeplinit funcții clare, precum detoxificare, întărirea sistemului imunitar și înlăturarea agenților patogeni, potrivit dailymail.co.uk. Pentru că organele au o activitate intensă, un somn liniștit este necesar, ca să te simți activă și plină de energie a doua zi. Între 2 și 6 te afli în somnul REM, când visezi și când psihicul tău se curăță, pentru o sănătate mentală bună. În timpul nopții, treci din starea non-REM în REM la fiecare 90 de minute, însă ar trebui să nu ai o problemă să adorimi imediat. Problema apare când rămâi cu ochii în tavan și nu te mai poți odihni.

Cauzele tulburărilor de somn
De cele mai multe ori, te trezești în toiul nopții din cauza oscilațiilor nivelului de zahăr din sânge. Acestea apar pentru că mănânci multe dulciuri, alimente procesare, bei cafea, băuturi carbogazoase sau ești stresată. Pentru că nu ai nutrienți în organism care să mențină glucoza în limite normale, corpul reacționează. Ca să nu intri în comă, glandele suprarenale trimit semnale către ficat să producă glucoză și pompează adrenalină. Te trezești, astfel, cu bătăi neregulate ale inimii, tensiune musculară și senzația că un pericol uriaș te amenință. Într-o astfel de stare pot apărea și coșmarurile, de aceea este imposibil să nu te trezești.

Trezitul în toiul nopții poate avea legătură și cu modificările stării metabolice, când organismul trece de la faza catabolică, de înnoire, care are loc, în mod normal, noaptea, la cea anabolică, ce se petrece ziua. Dacă nu ți-ai făcut un obicei din a adormi la aceeași oră, înainte de miezul nopții, calitatea somnului poate fi afectată.

Ce să faci ca să nu te mai trezești noaptea
Lipsa somnului crește apetitul și te expune riscului de a te îngrășa sau de a suferi de obezitate. În plus, dacă nu te odihnești bine, sistemul imunitar nu mai funcționează foarte bine și ești predispusă la infecții și boli cronice.

Poți împiedica asta având grijă că ai un somn liniștit. Pentru asta, ai nevoie de serotonină, o substanță din creier care are un rol important în reglarea somnului, dar îți afectează și starea de spirit, comportamentul și dorințele sexuale. Produci serotonină în urma consumului unui aminoacid numit triptofan, pe care îl găsești în banane, lapte, linte, ton, curcan, cereale integrale, iaurt sau smochine. Serotonina te ajută să te calmezi seara și să produci melatonină, hormonul somnului.

sursa : libertatea.ro

Comments

comments

loading...
Cel mai dur atac la adresa Adelinei Pestrițu. „Făcea amor pe 4-5000 de euro”
A NASCUT 11 copii desi are doar 32 de ani. Acum e din nou INSARCINATA, dar e DISPERATA. Nu si-a inchipuit ca va pati asta!

Comments are closed.