Troll Funny

Funny Comics Troll Pictures Videos Images Epic

Erdogan anunță trei luni de STARE DE URGENŢĂ în Turcia

Erdogan anunță trei luni de STARE DE URGENŢĂ în Turcia

Punem pariu ca nu aveai habar? La ce foloseste, de fapt, FOLIA din pachetul de tigari
MIHAI MARGINEANU replica dura pentru MIRCEA BADEA
   

Am luat decizia de a declara stare de urgență în Turcia pentru următoarele trei luni“, a spus Erdogan. Măsura a fost luată pentru a evita efectele loviturii de stat eșuate, a precizat șeful statului turc.

Erdogan anunță trei luni de STARE DE URGENŢĂ în Turcia

Președintele turc a explicat, într-o declarație televizată după întrunirea Consiliului de Securitate al țării, că scopul stării de urgență este acela de “a face pașii necesari pentru a elimina amenințările la adresa democrației, a domniei legii, a drepturilor și libertățile cetățenilor”, potrivit agenției turce de știri Anadolu.

Starea de urgență în Turcia presupune puteri sporite pentru autoritățile statului, precum și faptul că toate ședințele de Guvern sunt prezidate de președințele statului. De asemenea, Guvernul poate emite decrete care au putere de lege.

Într-un interviu acordat televiziunii Al Jazeera din Qatar, Erdogan a spus că tentativa de lovitură de stat  nu s-a terminat și că e posibil ca alte țări să fie implicate în puciul eșuat.

“Țări străine ar putea fi implicate în tentativa de lovitura de stat din 15 iulie”, a declarat Erdogan potrivit agenției citate.

Șeful statului turc a mai precizat că, deasupra “rețelei teroriste” orchestrate de Fetullah Gulen “se află o altă minte care coordonează totul”. Erdogan a spus că a trimis “toate dovezile” pentru extrădare lui Gulen către SUA și că acum așteaptă decizia.

“SUA ar face o mare greșeală dacă nu vor accepta cererea noastră de extrădare”, a mai spus Erdogan la Al Jazeera.

Până în prezent în jur de 60.000 de militari, polițiști, judecători, funcționari publici și profesori au fost suspendați, reținuți sau sunt investigați în Turcia după lovitura de stat militară eșuată de săptămâna trecută.

Peste 6.500 de angajați ai Ministerului Educației din Turcia au fost suspendați, a declarat miercuri un oficial turc, în urma anchetei lansate în acest sector după lovitura de stat eșuată de săptămâna trecută, relatează Reuters și DPA.

Turcia este pregatita sa lucreze pentru restabilirea pacii si stabilitatii in regiune impreuna cu Rusia si Iran, a declarat presedintele Recep Tayyip Erdogan intr-o convorbire telefonica pe care a avut-o luni cu omologul sau iranian Hassan Rouhani.

Erogan

Erdogan acuză: “Țări străine ar putea fi implicate în lovitura de stat eșuată.”

“Astazi, suntem mai decisi ca niciodata sa contribuim la rezolvarea problemelor regionale mana in mana cu Iranul si Rusia si sa cooperam cu ei”, il citeaza agentia iraniana de presa IRNA pe Erdogan.

Sursa : http://www.realitatea.net/

Comments

comments

Loading...
Punem pariu ca nu aveai habar? La ce foloseste, de fapt, FOLIA din pachetul de tigari
MIHAI MARGINEANU replica dura pentru MIRCEA BADEA

Comments are closed.