Troll Funny

Funny Comics Troll Pictures Videos Images Epic

Doua mere si o fetita

Un fiu e fiu până se însoară, o fiică este fiică toată viața
Iubirea unui tată greșit înțeleasă
   

 O fetiță drăgălașa strînge două mere la piept. Sînt frumoase și lucioase… și promit parcă să fie zemoase, și aromate, și dulci. Ce mai? Îți lasă gura apă și înghiți în sec, nu altceva. Mămica se uită cu duioșie la fetiță ei…
-Ce mere frumoase ai, păpușa mamei; nu vrei să îmi dai și mie un măr? Că uite, ai două…
Fetiță se uită cînd la un măr, cînd la celălalt și în următoarea secundă mușcă cu putere dintr-unul. Zeamă îi curse pe bărbie. Mamă se uită cu sprîncenele ridicate și puțin dezamăgită. Nu apucă însă să spună niciun cuvințel pînă cînd frumusețea ei de fată mușcă cu poftă și din celălalt măr.
De-acuma, mama e supărată foc… și pe bună dreptate. La asta chiar că nu se aștepta…
-Păi bine, fata mea, chiar așa? De ce ai mușcat din amîndouă merele, nu ți-a ajuns numai unul?
-Trebuia să mușc, răspunde scurt micuță ei. Cum altfel aș fi știut care este mai bun? Uite… ăsta e cel mai dulce! Și îi întinse mamei mărul cel dulce…

 “Înainte de a mă judeca, înțelege-mă  !”

Această povestioară plină de înțeles circulă în lumea internetului, fiind inspirată de înțelepciunea uneia din învățăturile lui Stephen Covey : “Mai întâi încearcă să înțelegi, apoi să fii înțeles.

  • Cei carora le place sa achite ei nota de plata… nu fac asta fiindca sunt prea bogati, ci fiindca pun prietenia deasupra banilor.
  • Cei care iau initiativa la munca… nu fac asta fiindca sunt prosti, ci fiindca inteleg concepul de responsabilitate.
  • Cei care isi cer primii scuze dupa o cearta… nu fac acest lucru deoarece ei sunt cei care au gresit, ci fiindca ii pretuiesc pe oamenii de langa ei.
  • Cei care sunt dispusi sa te ajute fac asta nu fiindca iti datoreaza ceva, ci fiindca te vad ca pe un prieten adevarat.
  • Cei care iti trimit adesea mesaj pe telefon, nu fac asta fiindca nu au nimic mai bun de facut, ci fiindca tu esti in inimile lor.
Un fiu e fiu până se însoară, o fiică este fiică toată viața
Iubirea unui tată greșit înțeleasă

Comments are closed.

loading...