Troll Funny

Funny Comics Troll Pictures Videos Images Epic

o campanie ce a dus afacerea

“Cumințenia pământului” – Drăgălașenia care isterizează o lume întreagă a culturii | VIDEO

TĂIEREA CAPULUI SFÂNTULUI IOAN BOTEZĂTORUL. De ce NU este bine să dai cu MĂTURA în această zi
Primele imagini de la nunta lui What’s up cu Simina. Mireasa a atras privirile tuturor
   

Afacerea „Cumințenia Pământului”

Ocampanie ce a dus afacerea cu obiecte de artă la un alt nivel. O propagandă pentru intelectualii ușor de păcălit ce cred in patriotardism mai mult decât in patriotismul real.Campania“Brancuși e al meu“ are ca scop strângerea sumei pentru achiziţia operei luiConstantin Brancuși.Constantin Brâncuși sculpta într-un bloc de piatră de 50 de cm, o femeie ghemuită. Lucrarea a fost botezată „Cumințenia Pământului” . “Cuminţenia Pământului” a fost realizată în 1907 în calcar crinoidal. Anul 1950 – când Constantin Brâncuși și-a exprimat intenția de a dona statului român peste 200 de lucrări și chiar atelierul său parizian, s-a ales cu un refuz categoric.

„Singurul loc în care am modificat un domeniu cultural, ca români, a fost prin Brâncuși. Brâncuși a modificat sculptura, după el n-a mai fost la fel.”

Cuminţenia pământului a fost, pentru mine, ceea ce este cu mult mai adânc femeia – dincolo de psihologia dumneavoastră!” spune Brâncuși despre operă.

Cât costă?

11milioane de euro –  5 milioane de euro de la noi – 6 milioane de euro tot de la noi. “S-a negociat preţul care să fie plătit şi s-a ajuns la 11 milioane (de euro – n.r.). (…) I-am cerut (ministrului Culturii – n.r.) să vină cu un precontract înainte de a lansa subscripţia publică, să avem câteva lucruri foarte precise, legate şi de termenul până la care să plătim suma respectivă“, a mai spus premierul, citat de Agerpres.

33.178

Număr total de SMS-uri primite ! S-a strans suma : 39.508 de euro din SMS-uri ! Nu sunt de acord ca statul român să cumpere, cu banii mei, o sculptură. Fie și de Brâncuși. Artistul e un ambasador al culturii românești. Ca atare, trebuie sa circule. Sa stea în muzeele lumii și să spună ceva bun despre noi.” spunea  Lucian Mândruță .

562.117 €

S-au strâns (azi 28.08.2016) ca să aducem arta mai aproape de oameni .  30 septembrie 2016  ultima zi în care poți dona. “Madame L. R.” a costat 29 de milioane de € fiind cea mai recentă vânzare  a unei opere de Brâncuşi. “Madame LR a fost creată de marele sculptor  “român între anii 1914 şi 1917.  Sculptura de 117 cm este lucrată în lemn de stejar.

Citeste mai mult pe : http://opo.ro/

“Cumințenia pământului” o campanie ce a dus afacerea cu obiecte de artă la un alt nivel .

#Cumințeniapământului #ConstantinBrâncuşi #afacere #obiectdearta

Posted by Hop si io on Sunday, August 28, 2016

Comments

comments

Loading...
TĂIEREA CAPULUI SFÂNTULUI IOAN BOTEZĂTORUL. De ce NU este bine să dai cu MĂTURA în această zi
Primele imagini de la nunta lui What’s up cu Simina. Mireasa a atras privirile tuturor

Comments are closed.