Troll Funny

Funny Comics Troll Pictures Videos Images Epic

Cu un prosop și mult tupeu, hoții din Mamaia pot jefui un turist în câteva secunde. ”Ursulețul” e regele plajei

Poetry de love pentru ladies
Andreea Bălan despre trauma din copilărie: ”Dacă nu o făceam bine eram pedepsită”
   

O zi de plajă pe însoritul nostru Litoral nu înseamnă doar relaxare sub razele soarelui si băi în mare, ci și putină vigilență din partea musafirului întins pe nisipul fierbinte. Între doua reprize de bronz, turistul trebuie să fie cu ochii-n patru pentru ca hoții – deosebit de abili -, să nu testeze pe ei metoda ”prosop” sau ”ursuleț” cum îi spun infractorii, și să-l jefuiască la drumul mare.

Ce se fură de pe plajă? Orice! De la telefoane mobile, bani și ochelari de soare, la genți si chiar haine lăsate la vedere, fără ”monitorizare” permanentă. ”Regina ”metodelor, la care hoții nu renunță nici în ruptul capului – pentru că ține! -, este ”prosopul”. Infractorii îi zic ”ursulețul” pentru că, inițial, a fost gândită pentru femei tinere care fac plajă singure.

Modalitatea de abordare e una cât se poate de banală. Un ins ceva mai spilcuit țintește victima și, fără nici un fel de introducere, o abordează cu apelativul ”ursuletul meu”, timp în care și-a și aruncat prosopul pe cearșaful sau pe șezlongul persoanei vizate. Firește, exact peste obiectul sau peste obiectele ce urmează să fie subtilizate în doar câteva secunde. Dupa scurtele momente de uluială prin care trece victima luată prin surprindere, hoțul își cere scuze pentru așa-zisa confuzie și se retrage însă cu tot cu prada, la adăpostul prosopului.

De regulă, un alt individ din echipă este prin preajmă și îi asigură o retragere cât mai liniștită complicelui făcând puțină zarvă în jurul lui. Firește, numele metodei a rămas același, însă ea nu mai este folosită doar pentru a jefui femei, ci pe oricine își lasă cu încredere bunuri de valoare la vedere. Cei mai puțin rafinați, fură pur si simplu luând de pe șezlong sau pe cearșaf tot ce îi cade în mână – ca și cum ar fi bunurile lor -, până când proprietarii se întorc din mare. Apoi, dispar la pas ”mărunt” și se pierd în marea de turiști întinși la soare.

Polițiștii constănțeni, care patrulează zi și noapte, chiar și cu jandarmii, de la un capăt la celălat al celor opt kilometri pe care se întinde bătrâna stațiune Mamaia au de-a face și cu hoti care abia dacă merg la școală. ”Părinții le pun câteva ghirlande sau scoici în mână, dar de fapt îi trimit la furat. Sunt mici, dacă îi prinde cineva nu își varsă nervii pe ei și, în plus, nu răspund penal. Sunt iuți, rapizi, și se amestecă imediat în mulțime unde plasează obiectul furat celor care i-au băgat la înaintare. Sunt cu ochii pe telefoane, pe portofele, pe orice e lăsat la voia întâmplării”, ne-au dezvaluit surse judiciare.

Chiar ieri, polițiștii constănțeni au luat la ”periat” una dintre cele mai grele zone, partea de sud a stațiunii Mamaia. În doar câteva minute, în plasa cms. sef. Constantin Stoian, șeful Poliției Mamaia, au căzut trei vânzători ambulanți care nu aveau ce căuta pe plajă, printre sutele de mii de oameni. Cercetările ulterioare vor dovedi dacă respectivii se ocupau doar cu comerțul illegal. Firește, toți cei prinși au câte 10-15 copii acasă, au pirandele sau bărbații prin pușcării, iar odraslele care îi ajutau la treabă au început să urle, ca la un semn, ca din gaura de șarpe. Așa, pentru spectacolul turiștilor.

Recomandări

Pentru a nu le deschide calea hoților care bântuie printre șezlonguri cu ochii după prăzi, polițiștii constănțeni le recomandă turiștilor să nu vină la plajă cu bunuri de foarte mare valoare și să nu aibă la ei sume foarte mari de bani, ci doar atât cât consideră că vor cheltui în cateva ore.

În cazul în care totuși vin cu valori la ei, turiștii trebuie să le asigure tot timpul, pe șezlong sau pe cearșaf, iar în cazul în care toată familia vrea să intre o dată în apa, să lase totul în grija unor prieteni, a unor persoane de încredere.

sursa : libertatea.ro

Comments

comments

Loading...
Poetry de love pentru ladies
Andreea Bălan despre trauma din copilărie: ”Dacă nu o făceam bine eram pedepsită”

Comments are closed.