Troll Funny

Funny Comics Troll Pictures Videos Images Epic

Câtă apă ar trebui să bei în funcţie de greutatea corporală

Ai gresit? Zodia lui iti spune cum il convingi sa te ierte!
Horoscopul ţigănesc: Cu cine te potriveşti în pat, în funcţie de zodie
   

Organismul nostru este alcătuit din apă în proporţie de 60%, iar pentru a ne păstra sănătatea trebuie să menţinem, zilnic, această proporţie în echilibru. Majoritatea dintre noi, însă, facem greşeala să consumăm mai multă apă decât organismul nostru are nevoie, fără să ştim că acest obicei este nesănătos de fapt.

Cantitatea de apă pe care trebuie să o bem variază în funcţie de organismul nostru.  Pentru că fiecare persoană are o greutate diferită, există o formulă care te ajută să afli exact câtă apă ar trebui să bei.

Aportul necesar de apă este de 40ml/kilocorp/zi. De exemplu, dacă greutatea ta este de 55 kilograme, se calculează astfel: 55 kg x 40 ml = 2200 ml. Atenţie, acest indice se referă strict la apă sau la ceaiuri neîndulcite, ci nu la alte lichide, precum supele şi ciorbele, sucurile, laptele etc.

Medicii ne avertizează că, dacă bem prea multă apă, riscăm să avem probleme cu rinichii, deoarece excesul nu mai protejează astfel organ. În plus, preciezează experţii, excesul de apă este dăunător şi persoanelor care suferă de retenţie de apă sau de hipertensiune. Cantitatea de apă ideală în cazul acestor pacieţi trebuie recomandată de medic.

Prin acest raport, specialiştii doresc să le transmită oamenilor că şi apa trebuie băută cu măsură. Excepţie sunt cazurile în care faci sport sau cazurile persoanelor care se confruntă cu diverse boli.

Comments

comments

Loading...
Ai gresit? Zodia lui iti spune cum il convingi sa te ierte!
Horoscopul ţigănesc: Cu cine te potriveşti în pat, în funcţie de zodie

Comments are closed.