Troll Funny

Funny Comics Troll Pictures Videos Images Epic

Anchetă la Maternitatea din Vâlcea! Familia unei gravide decedate în condiții suspecte acuză medicii că i-ar fi făcut pacientei o transfuzie greșită

S-a descoperit! Cum poţi afla numărul de telefon al unei persoane care sună cu număr ascuns
Partea din baie pe care nu o speli niciodată, deși ar trebui
   

Conducerea Maternității din Râmnicu Vâlcea a demarat o anchetă, după ce o tânără gravidă, însărcinată în șapte luni, a murit în condiții suspecte. Femeia a fost internată la Maternitate cu colică renală, însă după trei zile a fost transferată în stare gravă la Craiova, unde atât ea, cât și pruncul, au decedat.

Cristina Troculescu (28 ani), din localitatea vâlceană Frâncești, a ajuns la Maternitatea din Râmnicu Vâlcea pe 31 iulie, acuzând dureri de rinichi. Însărcinată în șapte luni și jumătate, femeia a fost internată imediat cu diagnosticul de colică renală, iar în următoarele două zile, starea ei a părut să se amelioreze. În a treia zi, însă, familia susține că medicii au vrut să îi facă o transfuzie de sânge, însă soțul s-ar fi opus.

Dan Troculescu suspectează că doctorii au convins-o până la urmă pe soția lui să-și dea consimțământul și i s-ar fi făcut o transfuzie greșită. ”A venit o doamnă doctor şi a zis că trebuie să facă o transfuzie de sânge. Eu nu am fost de acord. Dar după ce am plecat eu, au făcut-o să semneze actele”, a spus Dan Troculescu.

Transferată la Craiova cu septicemie

Potrivit familiei, în câteva ore starea femeii s-a agravat brusc, însă nimeni nu le-a spus rudelor dacă transfuzia a fost făcută sau nu. Atunci, medicii au decis transferul la Spitalul din Craiova și susțin că starea pacientei era bună.

”Femeia a plecat în condiții destul de bune către Craiova, reechilibrată. Era internată de duminică, două zile a stat internată în reanimare la Vâlcea. Avea o sarcină de 33 de săptămâni, iar la internare i s-a pus diagnosticul de colică renală. Cauza decesului a fost, în schimb, septicemia”, a declarat medicul ginecolog Marcel Tomescu, pentru Vocea Vâlcii.

Medicii de pe ambulanță care au preluat-o pe Cristina Troculescu spun însă că aceasta era deja în stare critică. ”A fost preluată de către echipajul SMURD la întâlnire cu un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vâlcea. Pacienta se afla în stare extrem de gravă, cu sepsis. Timp de peste patru ore s-a dus o luptă efectiv între viaţă şi moarte”, a declarat și Cristina Geormăneanu, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Craiova.

Înmormântare, în loc de nuntă și botez

La Craiova, pacientei i s-a făcut de urgenţă cezariană, dar nici ea, nici copilul nu au supravieţuit. Acum, la spitalul din Vâlcea e anchetă, iar medicii recunosc că nu ştiu ce s-a întâmplat exact și nu au precizat încă dacă i s-a făcut sau nu vreo transfuzie gravidei.

Familia a depus plângere la poliție împotriva medicilor de la spitalul vâlcean și urmează să facă sesizări și la Colegiul Medicilor, imediat ce se va stabili exact cauza decesului.

Cristina şi Daniel erau căsătoriţi civil şi intenţionau ca în această toamnă să facă şi cununia religioasă, odată cu botezul. Zilele trecute, însă, bărbatul și-a înmormântat la Frâncești soția și copilul mort la naștere.

 

sursa : libertatea.ro

Comments

comments

Loading...
S-a descoperit! Cum poţi afla numărul de telefon al unei persoane care sună cu număr ascuns
Partea din baie pe care nu o speli niciodată, deși ar trebui

Comments are closed.